top of page

blackwave.

Contact 

Bookings   

blackwave., het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Atohoun, doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de twee tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar vandaag.
Eind November 2016 dropte de band een eerste Caravan Session, die weldra gevolgd werd door een tweede. Sinds februari 2017 is ook een debuutsingle een feit met 'Flow' (ft. Caleborate). Niet veel later dropt de groep 'BIG Dreams', een enorm catchy oorworm die niet weg te slaan is van menig radiostation.
Will en Jay kunnen duidelijk niet stilzitten: in mei 2017 verschijnt debuut-EP 'Mic Check', waarmee het brede talent van Blackwave. helemaal in de verf wordt gezet. Zowat overal verschijnen er lovende kritieken - zo geeft De Morgen (****), met de woorden "een topplaatje dat ons prompt deed teruggrijpen naar twee van onze favoriete hiphopalbums, zijnde Fantastic van Slum Village en Like Water For Chocolate van Common. Als Blackwave droomt van dat niveau, kunnen we de boys geruststellen: het potentieel is er".
In 2022 bracht de band z'n nieuwste album uit 'no sleep in LA', dat zowel nationaal als internationaal scoorde. De single 'a-okay' belandde zelfs in de soundtrack van FIFA23! In 2024 scoorden ze een tweede keer op EA FC24 met 'Cracked Screen'.
Ook buiten de landsgrenzen niets dan lof: 
"Cutting edge hip-hop with a jazz-like sensibility, the pair have an extraordinary sense of balance, with their rhymes dipping in and out the effortless production." - Clash Magazine UK
“Het zou zomaar de basis kunnen zijn van een old-school Kanye West-track, maar het zijn gasten uit Antwerpen." - 3FM (Nederland)

Blackwave.
  • Spotify
  • Instagram
  • Apple Music
  • Facebook
  • Youtube
  • Website
bottom of page