top of page

Aili

Contact 

Bookings   

Aili is het Belgisch-Japans electro-pop duo bestaande uit Aili Maruyama en Orson Wouters. Na een toevallige ontmoeting op een feestje in 2019 ontdekten ze dat ze een instant klik hadden, hun verschillende persoonlijkheden en benaderingen van het maken van muziek inspireerden elkaar om nieuwe ideeën en geluiden te verkennen.

In plaats van met vooraf bepaalde ideeën te beginnen, omarmden Aili en Orson een spontane, speelse manier van nummers schrijven. Ze stuurden geluiden, samples en ook grappen naar elkaar en lieten de muziek zich op onverwachte manieren ontwikkelen totdat Aili de songteksten voelde opkomen. Tot haar eigen verbazing leidde dit er toe dat Aili steeds meer in het Japans begon te zingen, of liever de unieke versie van het Japans die ze met haar vader ontwikkelde zodat ze in contact konden blijven nadat ze Japan verliet op zevenjarige leeftijd.

Het eerste resultaat van hun samenwerking was de Dansu EP uit 2021 op Eskimo Recordings, het label waar Orson eerder onder de naam Transistorcake werkte. Dansu's mix van ondergrondse elektronische geluiden en sprankelende pop was een instant succes. Het titelnummer stond acht opeenvolgende weken op nummer één in de VOX-lijst van Radio 1 en leverde de band een nominatie op voor de De Nieuwe Lichting van Studio Brussel dat jaar.

Hun debuutalbum werd gereleased op 23 februari 2024 en gevierd op 7 maart in de Club van Ancienne Belgique. 

  • Spotify
  • Instagram
  • Apple Music
  • Facebook
  • Youtube
  • Website
bottom of page